Inregelen van de vloerverwarming

Natuurlijk wilt u dat uw vloerverwarming een zo optimaal mogelijk resultaat levert. Daarom is het van het grootste belang dat de verdeler op een goede manier wordt ingeregeld. Het is alleen mogelijk dat de warmte gelijkmatig wordt afgegeven als alle groepen een gelijkwaardige doorstroming van water hebben. Dit stukje nemen wij als DS Works u graag uit handen.

Verder is het ook noodzakelijk om een zone-regeling te plaatsen. Daarmee zorgen we ervoor dat uw vloerverwarmingssysteem een zo efficiƫnt en comfortabel mogelijk functioneren heeft.

Het monteren van deze systemen en het goed inregelen ervan vergt tijd en specialistische kennis. Voor installateurs die deze kennis en/of tijd niet hebben is het dan ook veel efficiƫnter om de installatie uit handen te geven. DS Works bezit ruime ervaring met het vlot en deskundig aanleggen en inregelen van diverse verschillende soorten zone-regelingen.

Waarom is inregelen nodig?

Het inregelen van de cv-installatie voorkomt dat er onnodig veel water wordt gecirculeerd over de installatie. Dit water moet allemaal opgewarmd worden en zorgt dus voor een hoger energieverbruik.

Inregelen zorgt er ook weer voor dat de retourtemperaturen lager worden en het bespaard bovendien op het energieverbruik van de pomp in de ketel, die hoeft immers veel minder water te circuleren. In de praktijk zijn de volumestromen in niet ingeregelde installaties vaak meer dan 3 of 4 keer zo groot als nodig is. Als u verwacht dat dit dan nog wel een positief effect heeft op bijvoorbeeld de opwarmtijd van de installatie komt u helaas ook bedrogen uit. Het teveel aan water zorgt voor een verwaarloosbare extra warmteafgifte.

U kunt op onze vakmanschap vertrouwen voor optimaal comfort van uw vloerverwarming.