Infrezen van vloerverwarming

In de meeste gevallen laten mensen hun vloerverwarming infrezen. Het voordeel hiervan is dat ook in een bestaande bouw, waar al een dekvloer aanwezig is, zonder al te veel extra moeite de vloerverwarming aan te brengen is. Dit kom omdat de leidingen in de vloer weggewerkt worden.

Wij maken behalve van 230v freesploegen ook gebruik van krachtige freesmachines op krachtstroom. De machines kunnen van stroom worden voorzien door onze eigen aggregaat. Het frezen gebeurt ook stofarm; de stof zal in zakken opgevangen worden en zullen wij in afgesloten zakken achterlaten.

Bij twijfel maken we altijd eerst even een proeffrees. Dit doen we om te bepalen of onze betonfrees ook daadwerkelijk door uw vloer kan komen. De kosten van zo een proeffrees bedragen € 125,- en zullen bij opdracht in mindering gebracht worden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloersamenstellingen en om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen adviseren wij u altijd om bij twijfel vooraf door ons een hardheidsmeting uit te laten voeren. Want de ene vloer is immers de andere niet.

Vooral in het oosten van het land is het bekend dat de vloeren vaak harder blijken te zijn dan voorzien. Dit leidt dan automatisch tot meer arbeidstijd en een hogere diamantslijtage waardoor wij genoodzaakt zijn hiervoor meerwerk te berekenen. Om dit vooraf duidelijk te hebben is een hardheidsmeting of proeffrees zo gemaakt door onze specialisten en weet u ook meteen waar u aan toe bent.

Infrezen in beton, graniet of tegelvloer

Een veel voorkomende techniek voor het aanbrengen van vloerverwaming is frezen in de vloer. Cementvloeren, anhydriet, beton of tegels zijn de meest geschikte vloeren om in te frezen. In het geval van een tegelvloer dienen de tegels in het cement te liggen, omdat tegels die verlijmd zijn vaak losraken. Dit is geen gewenste situatie bij het aanbrengen van een nieuwe afwerking van de vloer.