Vloerverwarming op een noppenplaat

Wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en een geheel gladde ondervloer aanwezig is, kan aanleg van vloerverwarming op een noppenplaatsysteem een geschikte methode zijn. Bij dit systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in een noppenplaat gedrukt.

Bij de installatie van vloerverwarming op noppenplaten, monteren we eerst op alle muren een randisolatie. Dit vangt de uitzetting van de vloer op. Het totaal aantal m2 wordt door ons berekend en de vloer wordt in gelijke groepen verdeeld. Iedere groep is ongeveer even lang ten behoeve van opwarmtijd en weerstand. Vervolgens worden de noppenplaten op de vlakke vloer neergelegd en op maat gesneden. De slangen worden hierna in de noppenplaten gedrukt volgens het slakkenhuispatroon.

Nadat alle slangen zijn verwerkt in de noppenplaten, gaan we de vloerverdeler monteren en zal er eventueel een bypassventiel, welke de doorstroming van de cv-installatie waarborgt, geplaatst worden.

Na de montage van de vloerverdeler worden de slangen met water doorgespoeld en ontlucht. Daarna worden ze op de vloerverdeler aangesloten.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie worden hierna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden. Uiteraard gaat dit gepaard met een duidelijke uitleg.

De voordelen van dit systeem zijn:

  • Een snelle en eenvoudige montage
  • Een goede isolatie
  • Een redelijk snelle opwarmtijd
  • Een zwevende dekvloer

Vloerverwarming op noppenplaten is geschikt als bijverwarming en hoofdverwarming

Wilt u weten of de installatie van vloerverwarming op noppenplaten de meest geschikte methode voor u is? Neem dan contact met ons op.