Vloerverwarming op een tackerplaat

Vloerverwarming op tackerplaten is vloerverwarming én isolatie in één. De platen zijn namelijk isolatieplaten (EPS) voorzien van rasterfolie waar de vloerverwarmingsbuis met een kunststof u-clip op wordt vastgemaakt.

Voordelen van vloerverwarming op tackerplaten

  • Vloerverwarming en isolatie in één
  • Geschikt voor elke soort vloerbekleding
  • Houdt de warmte lang vast
  • Installatie in één dag (m.u.v. zeer grote oppervlaktes)
  • Vanwege de mogelijkheid tot geluidsreductie zeer geschikt voor appartementen

Het leggen van tackerplaat kan op een enigszins oneffen ondervloer. De isolatielaag van de plaat zal kleine bultjes opnemen vanwege de zachtheid van het materiaal. Grote hoogteverschillen of eventueel aanwezig leidingwerk zijn niet te overbruggen en zullen daarom verwijderd moeten worden. Na het plaatsen van de platen worden de raakvlakken afgewerkt met tape om zo een dicht geheel te krijgen. De buis wordt vervolgens in een patroon op de plaat bevestigd. Dat gebeurt met tackernagels. Dit U-bochtje met weerhaakjes zorgt voor goede houvast op de plaat.

Vloerverwarming op tackerplaten dient afgewerkt te worden met een zandcement dekvloer met een minimale dekking van 3cm óp de buis. Hierdoor dient u rekening te houden met een opbouwhoogte van minimaal 6,6cm (20mm tackerplaat + 16mm buis + 30mm dekvloer óp de buis). Naargelang de dikte van de platen verandert, verandert de totale opbouwhoogte natuurlijk ook.

Ook vloerverwarming op tackerplaat laten installeren bij u thuis?  Neem dan contact met ons op.