Infraroodcamera

Wij maken veel gebruik van een infraroodcamera. Dit bied ons tal van voordelen en mogelijkheden;

  • We kunnen hiermee het leidingverloop zichtbaar maken
  • Controle van warmteafgifte en doorstroming is controleerbaar
  • Opsporing van de wijze van plaatsen van groepen
  • Lekdetectie

Wanneer het vloerverwarwarmingssysteem opgeleverd wordt word er een dekvloer aangebracht en dan is het hele systeem natuurlijk niet meer te zien. Bij een onjuiste werking, storing of twijfel over het juiste rendement en dus verminderd comfort dan kan het raadzaam en nuttig zijn dat u DS Works een onderzoek laat verrichten middels de infraroodcamera.

Om een defect te kunnen localiseren moet u er wel voor zorgen dat de vloerverwarming koud is. U dient daarom altijd minimaal 1 dag vóór ons servicebezoek de vloerverwarming uit te zetten.

Op de dag dat we het thermografisch onderzoek uitvoeren wordt de vloerverwarming weer aangezet. Dan kunnen we via de infraroodcamera eenvoudig de leidingen vinden. Deze kunnen kunnen dan op de vloer gemarkeerd worden. Op die manier weten we dan later precies vast te stellen waar de eventuele lekkage of storing zit. Het eventueel benodigde hakwerk kan hierdoor tot een minimum worden beperkt.

Heeft u geen storing maar wilt u weten waar u eventueel kunt boren? Of u wilt weten of u optimaal rendement uit uw vloerverwarmingssysteem haalt? Ook dan kan DS Works u van dienst zijn, neem dan even contact met ons op.